Rekaboo

táskák, kiegészítők

Pepita jeans

2016. február 19. 20:16 - Rekaboo

Régi farmerek új szerepben

1847-ben egy bajor család 18 éves tagja, Levi, apja halála után úgy döntött, Amerikában próbál szerencsét. Akkor még nem sejthette, hogy ezzel a cselekedetével a történelem egyik legelterjedtebb viseletét alapozza meg... 

Eleinte unokatesója rövidáruboltjában segédkezett, majd amikor beköszöntöttek az aranyláz évei, neki sem volt maradása New Yorkban, hanem követte több ezer kortársát Nevadába. Ha aranyat nem is, jövője alapjait itt találta meg. Unokafivérétől, David Sterntől útravalónak, durva szövésű vitorlavásznat kapott, melyet sátoralapanyagként szeretett volna értékesíteni az aranyásóknak. 

Mikor megérkezett, és alaposan felmérte a helyzetet, rájött, hogy a legnagyobb szükség nem sátrakra van, hanem jó erős nadrágokra, amelyek kibírják a folyamatos térdelést, sarat, vizet, mindent. Az ifjú Levinek villant át az agyán elsőként az a gondolat: milyen lenne a munkaruha vitorlavászonból? Ezután már ment minden, mint a karikacsapás: az első példány megvarrása után a fiatalember értesítette bátyját, aki rögtön felismerte a zseniális ötletet. San Franciscóban nyitott egy kis szabóműhellyel egybekötött üzletet, ahol elkezdték árulni a vitorlavászonból készült strapabíró munkaruhát. A cégtáblán pedig megjelent az azóta fogalommá vált Levi Strauss & Co. felirat. 

pepita_rkb.png

Ma már annyira elterjedt a farmer, hogy szinte nincs ember, akinek életében ne lett volna minimum egy a ruhatárában.

Mikor megadja magát az ember kedvenc gatyája, nagyot sóhajt, visszarakja kicsit még a szerkénybe, mintegy csodára várva, aztán szép lassan beletörődik, hogy új mindennapi viselet után kell néznie és megválik régi hűséges társától.

Valahogy így volt ez két kedves barátom, három régi nadrágjával is, melyekből ez a táska készült.

Nagyon szeretem a farmeranyagot, igazán jó, strapabíró anyag és végtelen sok árnyalata van. Számtalan variácóban újrahasznosítható. 

Ha neked is van ilyen régi nacid, és szívesen viszontlátnád egy klassz táska formájában, keress bátran!

Néhány, már elkészült darab kedvcsinálónak:

És a Levi's-féle táska, ha már emlegettem :)

levis-vintage-denim-bag-0.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rekaboo.blog.hu/api/trackback/id/tr618404784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása